LiveChat Service neemt Cobrowser over

LiveChat Service is al de toonaangevende partij op het gebied van livechat in de Benelux. Met de totale overname van het Groningse Cobrowser wordt die positie verder versterkt. Door de samenvoeging wordt klanten voortaan een totaaloplossing aangeboden. LiveChat Service beschikt nu over eigen chat software én developers en zal naast het premium merk Cobrowser een nieuw merk gaan ontwikkelen met de naam Knowler.io.

Cobrowser staat al bijna tien jaar bekend in de markt vanwege hun zeer stabiele en sterk beveiligde software. De software van het Groningse bedrijf wordt al gebruikt door gerenommeerde klanten als Delta Lloyd, Waternet, Reaal, Van Lanschot Bankiers, PontMeyer en Leaseplan.

Op verzoek van een gezamenlijke klant gingen Cobrowser en het in Rotterdam gevestigde LiveChat Service in april met elkaar in gesprek over integratie van beide diensten. Het klikte echter zo goed tussen de twee partijen dat er al snel werd besloten om samen te gaan.

Het ook in Duitsland actieve LiveChat Service neemt Cobrowser volledig over. De huidige werknemers van Cobrowser worden onderdeel van LiveChat Service B.V. en blijven vanuit Groningen opereren. De directie, bestaande uit Frank Leegstra en Jeroen Mahler, blijft de eerste periode gecommitteerd voor raad en advies. Alle 230 gezamenlijke klanten blijven zodoende naadloos verzekerd van de professionele ondersteuning die ze gewend zijn.

Totaalleverancier van vooruitstrevende software

Nick Blom, CEO LiveChat Service: ‘’We zijn heel trots en blij met de overname van Cobrowser. Ook met het feit dat de directie zich nog voor een langere periode aan de start van ons gezamenlijke avontuur verbindt. De overname maakt het mogelijk om als LiveChat Service steeds meer een totaalleverancier te worden van bemanning, software en data.’’

Blom vervolgt: ’’De huidige leveranciers van software zijn vooral gericht op klantenservice. Terwijl in onze visie livechat in de toekomst veel meer als aanjager van leads, sales en marketing kan fungeren. Daarom ontwikkelen we een nieuw merk met de naam Knowler.io. Dat wordt een echte SaaS-oplossing met functies die de klant zelf kan bepalen.’’

De ervaren technici van Cobrowser gaan ook meteen aan de slag met eerder door LiveChat Service geïntroduceerde innovaties zoals Chatbanners, ChatInMail en Retargeting by Textmining. Om de ontwikkeling te versnellen worden nieuwe developers aangenomen! De techniek maakt het bovendien mogelijk om van chatbot naadloos over te schakelen naar een medewerker.

Klantcontact effectief samengevoegd

Blom verklaart: ”We ontwikkelen een hybride model zodat standaardvragen over openingstijden automatisch kunnen worden beantwoord. Zodra de vragen ingewikkelder of specifieker worden kan het systeem overschakelen naar een chat operators die het gesprek dan verder kunnen voeren. De voortschrijdende techniek maakt het ook nog mogelijk dat de chatoperators automatisch verschillende suggesties voor antwoorden krijgen.’’

‘’Het uiteindelijke doel is om een nieuw platform te creëren waar alle soorten klantcontact effectief en simpel samen worden gevoegd.’’

Er worden geen mededelingen gedaan over de overnamesom. Nick Blom legt in dit filmpje verder uit hoe de overname tot stand is gekomen en wat men op korte termijn qua innovaties kan verwachten!
Brochure & tarieven Live chat

Bekijk het overzicht van Nieuws.

Deze site gebruikt cookies. Over privacy & cookies.Copyright © 2008 - 2024 Cobrowser.